Terve loom ja tervislik toit 2021
- Teadustöö aruanded
- Õppepäevad
- Terve loom ja tervislik toit 2025
- Terve loom 2024
- Terve loom ja tervislik toit 2023
- Terve loom ja tervislik toit 2022
- Terve loom ja tervislik toit 2021
- Terve loom ja tervislik toit 2020
- Terve loom ja tervislik toit 2019
- Terve loom ja tervislik toit 2018
- Terve loom ja tervislik toit 2017
- Terve loom ja tervislik toit 2016
- Terve loom ja tervislik toit 2015
- Terve loom ja tervislik toit 2014
- Terve loom ja tervislik toit 2013
- Terve loom ja tervislik toit 2012
- Terve loom ja tervislik toit 2010
- Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus
- Loomade Heaolu Uurimiskeskus
- Agraarteadus
- BDHK projekt
- BUzNet projekt
- LIVECLIC projekt
- VETPRO projekt
- VOLATEVS projekt
Terve loom ja tervislik toit 2021,
toimus 3.-4. märtsil 2021
Juhul kui allpool puudub konverentsil esinenud isiku ettekanne, siis palume pöörduda otse esineja poole.
Avaldatud materjalide autoriõigused kuuluvad nende autoritele.
Tervislik toitKOLMAPÄEV, 3. märts |
|
Kõnejuht: Marko Kass | |
09.40-09.55 | SISSELOGIMINE |
09.55-10.05 | Avasõnad, videotervitus Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassenilt |
10.05 - 10.40 | ![]() Mati Roasto, Katrin Laikoja, Eesti Maaülikool |
10.40 - 11.00 | ![]() Mihkel Mäesaar, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
11.05-11.40 | ![]() Anneli Tuvike, Maaeluministeerium |
11.40 - 12.10 | ![]() Ülo Kivine, Tere AS/Farmi |
12.10 - 13.00 | Paus ja stendiettekannete tutvustamine 30 minutit |
Kõnejuht: Katrin Laikoja | |
13.00-13.30 | ![]() Marit Priinits, Tervise Arengu Instituut |
13.30-14.00 | ![]() Hardi Põder, Chaga Health |
5 MINUTIT PAUSI | |
14.05-14.30 | ![]() Monica Nabil, Eesti Maaülikool |
14.30 - 14.50 | ![]() Maarja Abel, Eesti Maaülikool |
14.50 - 15.00 | PAUS |
15.00-15.30 | ![]() Julia Koskar, Eesti Maaülikool |
15.30-15.50 | Kampülobakterid liha tootmise ahelas Triin Tedersoo, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
15.55-16.15 | ![]() Reelika Rätsep, Eesti Maaülikool |
16.15-16.35 | Polütsüklilised aromaatsed süsivesinikud toidus Sirje Jalakas, Eesti Maaülikool |
16.35 - 17.00 | KOKKUVÕTE-PÄEVA LÕPETAMINE |
Terve loomNELJAPÄEV, 4. märts |
|
Kõnejuht: Marko Kass | |
09.15-09.30 | SISSELOGIMINE |
09.30-09.55 | Nakkushaiguste levimus ja seos praakimisega Eesti piimaveisekarjades Triin Rilanto, Eesti Maaülikool |
09.55-10.30 | Eesti piimaveisefarmide bioturvalisus ja seos nakkushaiguste esinemisega Kerli Mõtus, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
10.40 - 11.05 | ![]() Dagni-Alice Viidu, Eesti Maaülikool |
11.05 - 11.40 | Sponsorloeng ![]() Katri Puusepp ja Sven Saal, Dimedium |
11.45 - 12.15 | ![]() Tiina Saron, Maaeluministeerium |
12.15 - 13.00 | PAUS ja stendiettekannete tutvustamine 30 min |
Kõnejuht: Priit Päkk | |
13.05 - 13.35 | ![]() Reet Herm, Eesti Maaülikool |
13.35-14.05 | ![]() Arvo Viltrop, Eesti Maaülikool |
14.05-14.30 | ![]() Varpo Vare, Eesti Maaülikool |
14.30 - 14.40 | ![]() Lidiia Moskalenko, Eesti Maaülikool |
14.40-14.50 | Stendiettekande preemiad |
14.50-15.20 | ![]() Airi Külvet, Liivimaa Lihaveis |
15.20-15.30 | PAUS |
15.30-16.00 | ![]() Anu Hellenurme, Põllumajandus- ja Kaubanduskoda |
16.00 - 16.35 | ![]() Peep Piirsalu, Eesti Maaülikool |
16.35 - 17.00 | ![]() Tõnu Põlluäär, Eesti Maaülikool/Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu |
17.00-17.20 | ![]() Hanno Jaakson, Eesti Maaülikool |
17.20-17.40 | KONVERENTSI LÕPETAMINE |
STENDIETTEKANDED
TERVE LOOM
LUUDE VAAGNAPÕHJA MINERAALNE TIHEDUS LEHMADEL
Esta Nahkur, Vladimir Andrianov, Aimar Namm, Taavi Torga, Andres Arend, Marina Aunapuu
HEINTAIMIKU FUNGITSIIDIDEGA TÖÖTLEMISE MÕJU SILO FERMENTATSIOONILE JA MÜKOTOKSIINIDE SISALDUSELE
Andres Olt , Kaire Loit, Britt Puidet , Tõnu Püssa , Märt Riisberg, Meelis Ots
EESTI HOBUSETÕUGUDE GENEETILINE MITMEKESISUS JA SUGULUS TEISTE TÕUGUDEGA
Erkki Sild
HINGELDAMISE SKOOR KUI KUUMASTRESSI MÕÕDIK LAMMASTEL JUURDEPÄÄSUGA JA JUURDEPÄÄSUTA VARJUALUSELE
G. Marcone, T. Kaart, P. Piirsalu, D.R. Arney
AVALIK ARVAMUS JA TEADMISED LOOMA HEAOLU KOHTA HIINAS
Francesca Carnovale , Xiao Jin, David Arney, Kris Descovich, Wenliang Guo, Binlin Shi, Clive J.C. Phillips
KÄITUMUSLIKUD BIOMARKERID VASIKA HAIGUSTE AVASTAMISEL
Marko Kass, Marie Haskell
TERVISLIK TOIT
SALMONELLOOSI HAIGESTUMINE EESTIS
Kaisa Kuus, Mihkel Mäesaar, Mati Roasto
LISTERIA MONOCYTOGENES JA SELLE KASVUPOTENTSIAAL TAIMSETE LISANDITEGA RIKASTATUD RTE LIHATOODETES
Julia Koskar, Dea Anton, Piret Raudsepp, Kadrin Meremäe, Toomas Kramarenko, Mati Roasto
POLÜFENOOLID ÕUNTES
Dea Anton, Linda Rusalepp, Reelika Rätsep, Hedi Kaldmäe, Uko Bleive, Mati Roasto, Tõnu Püssa
TERMOFIILSED KAMPÜLOBAKTERID
Triin Tedersoo, Mati Roasto, Kadrin Meremäe
ETTEKANNETE VIDEOD
Kaerajookide eelised taimsete jookide turul
Monica Nabil, Eesti Maaülikool
Toidutekkelised haiguspuhangud: põhjused ja ennetamise võimalused
Mati Roasto, Katrin Laikoja, Eesti Maaülikool
Toitumuse automaatse hindamise süsteemi kasutamine optimaalse seemendusaja määramiseks piimafarmis
Hanno Jaakson, Eesti Maaülikool
Toidu märgistamise valdkonna uued algatused
Anneli Tuvike, Maaeluministeerium
Eesti Liha tootjaorganisatsioon – võimalused ja koostöö
Anu Hellenurme, Põllumajandus- ja Kaubanduskoda
Smart Farm esitleb: Kõik, mida mõõdad, läheb paremaks
Katri Puusepp ja Sven Saal, Dimedium