Terve loom ja tervislik toit 2020
- Teadustöö aruanded
- Õppepäevad
- Terve loom ja tervislik toit 2025
- Terve loom 2024
- Terve loom ja tervislik toit 2023
- Terve loom ja tervislik toit 2022
- Terve loom ja tervislik toit 2021
- Terve loom ja tervislik toit 2020
- Terve loom ja tervislik toit 2019
- Terve loom ja tervislik toit 2018
- Terve loom ja tervislik toit 2017
- Terve loom ja tervislik toit 2016
- Terve loom ja tervislik toit 2015
- Terve loom ja tervislik toit 2014
- Terve loom ja tervislik toit 2013
- Terve loom ja tervislik toit 2012
- Terve loom ja tervislik toit 2010
- Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus
- Loomade Heaolu Uurimiskeskus
- Agraarteadus
- BDHK projekt
- BUzNet projekt
- LIVECLIC projekt
- VETPRO projekt
- VOLATEVS projekt
Terve loom ja tervislik toit 2020,
toimus 4.-5. märtsil 2020
Tartus, Eesti Maaülikooli peahoone aulas (Kreutzwaldi 1a).
Juhul kui allpool puudub konverentsil esinenud isiku ettekanne, siis palume pöörduda otse esineja poole.
Avaldatud materjalide autoriõigused kuuluvad nende autoritele.
Tervislik toitKOLMAPÄEV, 4. märts |
|
kõnejuht: Marko Kass | |
09.00-10.00 | Registreerimine, tervituskohv |
10.00-10.05 | Avasõnad, tervitus Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassenilt |
10.05-10.30 | ![]() Rajeev Bhat, Eesti Maaülikool Ivi Jõudu, Eesti Maaülikool |
10.30-11.00 | ![]() Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool |
11.00-11.30 | ![]() Hendrik Kuusk, Maaeluministeerium |
11.30-12.00 | ![]() Kadri Karp, Eesti Maaülikool |
12.00-13.00 | LÕUNA ja stendiettekannetega tutvumine |
Kõnejuht: Katrin Laikoja | |
13.00-13.30 | ![]() Mati Roasto, Eesti Maaülikool |
13.30-14.00 | ![]() Tõnu Püssa, Eesti Maaülikool |
14.00-14.30 | ![]() Kaia Sink, Saaregurmee OÜ |
14.30-15.00 | ![]() Kaisa Kuus, Veterinaar- ja Toidulaboratoorium ja Mati Roasto, Eesti Maaülikool |
15.00-15.30 | KOHVIPAUS |
15.30-16.00 | ![]() Annemari Polikarpus, Viinamärdi talu |
16.00-16.20 | ![]() Vilma Tatar, Eesti Maaülikool |
16.20-16.40 | ![]() Helena Andreson, Eesti Maaülikool |
16.40-17.00 | ![]() Justin Hein, BioCC OÜ |
Terve loomNELJAPÄEV, 5. märts |
|
kõnejuht: Marko Kass | |
09.00-09.30 | Kogunemine, tervituskohv |
09.30-10.00 | ![]() Birgit Aasmäe, Eesti Maaülikool |
10.00-10.30 | ![]() Peeter Padrik, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu |
10.30-11.00 | ![]() Onno Breitsma, Centurion, Austria Loengut toetab Anu Ait OÜ |
11.00-11.30 | ![]() Meelis Ots, Eesti Maaülikool |
11.30-12.00 | ![]() Timo Jaaska, BioCC OÜ |
12.00-13.00 | LÕUNA ja stendiettekannetega tutvumine |
Kõnejuht: Priit Päkk | |
13.00-13.30 | ![]() Sven Saal, Dimedium Loengut toetab Dimedium AS |
13.30-14.00 | ![]() Pekka Kilpeläinen, Oulu Ülikool |
14.00-14.20 | ![]() Giovanni Marcone, Eesti Maaülikool |
14.20-14.40 | ![]() Johanna Piibor, Eesti Maaülikool |
14.40-15.00 | ![]() Ragnar Leming, Eesti Maaülikool |
15.00-15.20 | KOHVIPAUS |
15.20-15.40 | ![]() Meelis Ots, Eesti Maaülikool |
15.40-16.00 | ![]() Tuomo Kokkonen, Helsinki ülikool |
16.00-17.30 | Paneeldiskussioon – KINNISLEHMA SÖÖTMINE – modereerib Priit Karis |
17.30 | KONVERENTSI LÕPETAMINE |
Stendiettekanded
Glükoosi-galaktoosisiirupi tootminening selle kasutamine erinevates toodetes
Irina Stulova, Marie Kriisa, Agita Opmane, IlzeBogdanovaValkude eraldamine toiduainetööstuse kõrvalproduktidest: õllerabast ja rapsipressjäägist
Marie Kriisa, Maret Viirma, Anastassia Taivosalo, Tiina Kriščiunaite, Mary-Liis Kütt, EneViiard, Raivo ViluMultilookus järjestuse tüpiseerimine (MLST) C. jejuni näitel
Mihkel Mäesaar, Mati RoastoProteoglükaanide sisaldus veise vaagnaliiduses Content of proteoglycans in the bovine pelvic symphysis
Esta Nahkur, Aimar Namm, Taavi Torga, Andres Arend, Marina AunapuuThe effects of heat stress on sheep welfare during live export voyages from Australia to the Middle East
Francesca Carnovale, Clive J. C. PhillipsSalmonella enterica subsp. enterica Eesti liha tootmise ahelas
Kaisa Kuus, Toomas Kramarenko, Mihkel Mäesaar, Mati RoastoTaimsete ekstraktide kasutamine lihatoodetes
Kristi Kerner, Ivi Jõudu, Alo Tänavots, P.R . Venskutonis
PARIM TOIDUTEEMALINE stendiettekanne (koostööpartner SirLoin OÜ)Rota -ja koronaviiruse ning enterotoksilise ja koronaviiruse ning enterotoksilise E. coli vastase poegimiseelse vaktsineerimisprogrammi rakendamine ja selle mõju vasikate elumusele Eesti piimaveisefarmides
Dagni -Alice Viidu, Carmen Kuningas, Kerli Mõtus
PARIM LOOMATEEMALINE stendiettekanne (koostööpartner Alltech Eesti OÜ)Eesti piimaveiste ülegenoomneanalüüs: eesti holsteinversuseesti punane tõug
Sirje Värv, Erkki Sild, Krista Jõgi, Tanel Kaart, Haldja Viinalass
Konverentsi kogumikku finantseeriti Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist
Eesti Maaülikooli ASTRA projektist “Väärtuasehalapõhine biomajandus"