Terve loom ja tervislik toit 2019
- Teadustöö aruanded
- Õppepäevad
- Terve loom ja tervislik toit 2025
- Terve loom 2024
- Terve loom ja tervislik toit 2023
- Terve loom ja tervislik toit 2022
- Terve loom ja tervislik toit 2021
- Terve loom ja tervislik toit 2020
- Terve loom ja tervislik toit 2019
- Terve loom ja tervislik toit 2018
- Terve loom ja tervislik toit 2017
- Terve loom ja tervislik toit 2016
- Terve loom ja tervislik toit 2015
- Terve loom ja tervislik toit 2014
- Terve loom ja tervislik toit 2013
- Terve loom ja tervislik toit 2012
- Terve loom ja tervislik toit 2010
- Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus
- Loomade Heaolu Uurimiskeskus
- Agraarteadus
- BDHK projekt
- BUzNet projekt
- LIVECLIC projekt
- VETPRO projekt
- VOLATEVS projekt
Terve loom ja tervislik toit 2019,
toimus 6.-7. märtsil 2019
Tartus, Eesti Maaülikooli peahoone aulas (Kreutzwaldi 1a).
Juhul kui allpool puudub konverentsil esinenud isiku ettekanne, siis palume pöörduda otse esineja poole.
Avaldatud materjalide autoriõigused kuuluvad nende autoritele.
Tervislik toitKOLMAPÄEV, 6. märts |
|
kõnejuht: Marko Kass | |
09.00-10.00 | Registreerimine, tervituskohv |
10.00-10.05 | Avasõnad Tervitus Eesti Maaülikooli rektorilt hr Mait Klaassenilt |
10.05-10.30 | ![]() Ivi Jõudu, Eesti Maaülikool |
10.30-11.00 | ![]() Katrin Laikoja, Eesti Maaülikool |
11.00-11.30 | ![]() Terje Elias, Eesti Maaülikool |
11.30-12.00 | ![]() Kaja Kasemets, Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut |
12.00-13.00 | LÕUNA. Stendiettekannete tutvustus |
kõnejuht: Katrin Laikoja | |
13.00-13.30 | ![]() Anu Kannike, Eesti Rahva Muuseum |
13.30-14.00 | ![]() Katrin Liivat, Food Docs OÜ |
14.00-14.30 | ![]() Tõnu Püssa, Eesti Maaülikool |
14.30-15.00 | ![]() Liis Lutter, Eesti Maaülikool |
15.00-15.30 | KOHVIPAUS |
15.30-16.00 | ![]() Kersti Ehrlich-Peets, BioCC OÜ |
16.00-16.20 | ![]() Piret Raudsepp, Dea Anton, Eesti Maaülikool |
16.20-16.40 | ![]() Andre Veskioja, BioCC OÜ |
16.40-17.00 | ![]() Tauno Mahla, Eesti Maaülikool |
17.30 | PÄEVA LÕPETAMINE |
17.45 | Toidulabori külastus (ainult eelregistreerumisega), kestvus 30 minutit |
19.00 | Õhtusöök eelregistreerumisega kohvikus Werner (Ülikooli 11, 51003 Tartu) (õhtusöögi tasu on 27,50€ , vajalik eelregistreerimine) |
Terve loomNELJAPÄEV, 7. märts |
|
kõnejuht: Marko Kass | |
09.00-09.30 | Kogunemine, tervituskohv |
09.30-10.00 | ![]() Kaivo Ilves, Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS |
10.00-10.30 | ![]() Andres Valdmann, Eesti Maaülikool |
10.30-11.00 | ![]() Kärt Kalvet, DeLaval OÜ |
11.00-11.30 | ![]() Hanno Jaakson, Eesti Maaülikool |
11.30-12.00 | ![]() Pilleriin Puskar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda |
12.00-13.00 | LÕUNA ja stendiettekandesessioon |
kõnejuht: Priit Päkk | |
13.00-13.30 | ![]() Annika Vilem, Eesti Maaülikool, Veterinaar- ja Toidulaboratoorium |
13.30-14.00 | ![]() Peep Piirsalu, Eesti Maaülikool |
14.00-14.30 | ![]() Kerli Mõtus, Eesti Maaülikool |
14.30-15.00 | ![]() Triin Rilanto, Eesti Maaülikool |
15.00-15.30 | KOHVIPAUS (enne pausi kuulutatakse välja parimad stendiettekanded), toetab AS Dimedium |
15.30-16.00 | ![]() Eve Samuli, HKScan Estonia |
16.00-16.30 | ![]() Priit Karis, Eesti Maaülikool |
16.30-17.00 | ![]() Kaari Reimus, Eesti Maaülikool |
17.00 | Konverentsi lõpetamine |
Stendiettekanded
Toit
Eesti Maaülikooli Toidu -ja kõrvalsaaduste väärindamise väärindamise tehnoloogiate tehnoloogiate ERA õppetool (VALORTECH)
Ivi Jõudu, Piia PääsoC-vitamiini ja B-grupi vitamiinide sisaldus õuna eri osades ning nende kadu õunamahla ja õunamahla pressimisjääkidest õunapüree tootmise protsessis
Rain Kuldjärv, Anastassia BljahhinaLihatoodete rikastamine taimsete lisanditega
Piret Raudsepp, Dea Anton, Kadrin Meremäe, Mati Roasto, Tõnu PüssaKasemahla siirup jäätise magustajana
Andres Sats, Katrin Laikoja, Katrin RünkLaagerdusaja ja töötlusmeetodite mõju lihaveise kolme lihase mõnedele omadustele
Riina Soidla, Kristi Kerner, Marek Tepper, Tanel Kaart, Alo TänavotsEestis tapetud nuumsigade rümbanäitajatest 2007.–2018. aastatel
Alo Tänavots, Aarne Põldvere
Loom
Monensiini mõju ainevahetusele ja piima rasvhappelisele profiilile eesti holsteini lehmadel
Priit Karis, Merike Henno, Tiia Ariko, Hanno Jaakson, Katri Ling, Meelis OtsGazyDaiSy. Uuenduslikud, jätkusuutlikud ja karjatamisel põhinevad piimatootmissüsteemid
Ragnar Leming,Marko KassVeiste vaagnapõhja luukoe ja osteotsüütide pilootuuring
Esta Nahkur, Aimar Namm, Taavi Torga, Andres Arend, Marina AunapuuSilo kvaliteedi parandamine bakterjuuretisega Lactobacillus plantarum TAK 59
Andres Olt, Epp Songisepp, Meelis OtsGrupeerimise mõju lehma ja mullika käitumisele
Maria Soonberg, Marko Kass, Tanel Kaart, Rosie Barraclough, Marie Haskell, David Arney
Konverentsi kogumikku finantseeriti Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist
Eesti Maaülikooli ASTRA projektist “Väärtuasehalapõhine biomajandus"