Terve loom ja tervislik toit 2017
- Teadustöö aruanded
- Õppepäevad
- Terve loom ja tervislik toit 2025
- Terve loom 2024
- Terve loom ja tervislik toit 2023
- Terve loom ja tervislik toit 2022
- Terve loom ja tervislik toit 2021
- Terve loom ja tervislik toit 2020
- Terve loom ja tervislik toit 2019
- Terve loom ja tervislik toit 2018
- Terve loom ja tervislik toit 2017
- Terve loom ja tervislik toit 2016
- Terve loom ja tervislik toit 2015
- Terve loom ja tervislik toit 2014
- Terve loom ja tervislik toit 2013
- Terve loom ja tervislik toit 2012
- Terve loom ja tervislik toit 2010
- Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus
- Loomade Heaolu Uurimiskeskus
- Agraarteadus
- BDHK projekt
- BUzNet projekt
- LIVECLIC projekt
- VETPRO projekt
- VOLATEVS projekt
Terve loom ja tervislik toit 2017,
toimus 1.-2. märtsil 2017
Tartus, Eesti Maaülikooli peahoone aulas (Kreutzwaldi 1a).
Juhul kui allpool puudub konverentsil esinenud isiku ettekanne, siis palume pöörduda otse esineja poole.
Avaldatud materjalide autoriõigused kuuluvad nende autoritele. Konverentsi kogumik /
Päevakava /
Fotod
KOLMAPÄEV 1. märts | |
Tervislik toit – kõnejuht Marko Kass | |
09.00-10.00 | Registreerimine, tervituskohv |
10.00-10.05 | Avasõnad (EMÜ rektor Mait Klaassen) |
10.05-10.30 | ![]() |
10.30-11.00 | ![]() |
11.00-11.30 | ![]() |
11.30-12.00 | ![]() |
12.00-13.00 | LÕUNA |
13.00-13.20 | Stendiettekannete tutvustus - kõnejuht |
Tervislik toit – kõnejuht Katrin Laikoja | |
13.20-13.50 | ![]() |
13.50-14.20 | ![]() |
14.20-14.50 | Väiketootja kogemus (Anu Zinovjev, Convi Food Sweets) |
14.50-15.10 | KOHVIPAUS |
15.10-15.30 | ![]() |
15.30-15.50 | ![]() |
15.50-16.10 | ![]() |
16.10-16.30 | ![]() |
16.30-16.50 | ![]() |
16.50-17.10 | ![]() |
17.10-17.20 | PÄEVA LÕPETAMINE |
19.00 | Õhtusöök etteregistreerumisega restoranis Rabarber (Karl Ernst von Baeri 6, Tartu) |
NELJAPÄEV 2. märts | |
Terve loom – kõnejuht Marko Kass | |
09.00-09.30 | Registreerimine, tervituskohv |
09.30-10.00 | ![]() |
10.00-10.30 | ![]() |
10.30-11.00 | ![]() |
11.00-11.30 | ![]() |
11.30-12.00 | ![]() |
12.00-12.10 | Stendiettekannete tutvustus - kõnejuht |
12.10-13.00 | LÕUNA |
Terve loom – kõnejuht Piret Kalmus | |
13.00-13.30 | ![]() |
13.30-14.00 | ![]() |
14.00-14.30 | ![]() |
14.30-15.00 | ![]() |
15.00-15.30 | KOHVIPAUS enne pausi kuulutatakse välja parimad stendiettekanded, toetab AS Dimedium |
15.30-16.00 | ![]() |
16.00-16.30 | ![]() |
16.30-17.00 | ![]() |
![]() |
POSTRID
Ammlehmade farmis hukkumise riskitegurid ekstensiivse pidamisviisiga lihaveisekarjades. Kerli Mõtus, Arvo Viltrop, Ulf Emanuelson
Antotsüaanide sisalduse varieeruvus ja säilivus mõnedes Eestimaal kasvavates marjades. Piret Raudsepp, Elmo Libek, Reelika Rätsep, Ave Kikas, Asta-Virve Libek, Liina Arus, Hedi Kaldmäe ,Uko Bleive
Fermenteeritud vadakujook parandab mõõduka kusemishäirega patsientide elukvaliteeti. Kristo Ausmees, Kersti Ehrlich-Peets, Mirjam Vallas, Andre Veskioja, Kadi Rammul, Aune Rehema, Mihkel Zilmer, Epp Songisepp, Tiiu Kullisaar
Insuliini retseptori ja glükoosi transporter 4 avaldumine eesti holsteini tõugu lehmade rasvkoes sõltuvalt kinnisperioodi toitumushindest. Priit Karis, Hanno Jaakson, Katri Ling, Aire Ilves-Luht, Jaak Samarütel, Andres Valdmann, Ene Reimann, Pille Pärn, Rupert M. Bruckmaier, Josef Gross, Tanel Kaart, Meelis Ots
Lehma emakast proovide võtmise instrumendi väljatöötamine ja kasutamine. Merle Valdmann, Andres Valdmann
LIFE AgriAdapt: kliimamuutus Euroopas - riskid ja kohanemismeetmed tootmistasandil. Ragnar Leming, Allan Kaasik, Eha Kruus, Enn Lauringson, Priit Põldma
Mycoplasma bovis‘e põhjustatud udaranakkuse karjasisene levimus, mõju lehma udaratervisele, piimatoodangule ja -koostisele. Anri Aino Elisa Timonen, Jørgen Katholm, Anders Petersen, Kerli Mõtus, Piret Kalmus
Piimalehmade hukkumine ja seda mõjutavad riskifaktorid Eestis. Kaari Reimus, Toomas Orro, Ulf Emanuelson, Arvo Viltrop, Kerli Mõtus
Piimaveise vasikate Cryptosporidium spp. nakkuse ravi neonataalperioodil halofuginoon laktaadiga. Tarmo Niine, Brian Lassen, Toomas Orro
Rekombinatsioon kui evolutsiooniline mehhanism Campylobacter jejuni geneetilise mitmekesisuse kujunemisel. Mihkel Mäesaar, Mati Roasto
Silo propanoolisisaldusja selleseosteistefermentatsiooninäitajatega. Maksim Runin, Andres Olt
Uued tuuled Eesti tõuaretuse maastikul -farmipõhine veise in vitro embrüote tootmine. E. Mark, P. Pärn, J. Kurõkin, A. Kavak, A. Reilent, Ü. Jaakma